PPF folie is al even op de markt, maar de laatste jaren wordt deze car detailing service in België steeds populairder. We zijn nu eenmaal veel op de baan, onze wagens worden prestigieuzer. En wie van zijn klassebak houdt (wie doet dat nu niet?), wil ‘m voor de volle 100% beschermen.
In dit blogartikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over PPF folie: wat, hoe, waarom, waar, wie én wat mag dat kosten? Mocht je daarna nog andere vragen hebben, mail ze ons gewoon door.
Wij antwoorden vandaag nog, beloofd.
Inhoud:
1. Wat is PPF Folie?
PPF folie is kort voor Paint Protection Film. Deze doorzichtige folie beschermt je autolak tegen steenslag en andere schade onderweg. Net alsof er een onzichtbaar pantser op je wagen ligt.
PPF folie laat NIETS door: gebruikskrassen, parkeerschade, ingebrande vlekken en verontreiniging tot zelfs barstjes in je voorruit. Hoezo? Wel, deze folie incasseert de schade én bezit de magische kracht om zichzelf te herstellen.
Huh?! Jawel, PPF folie is gemaakt van polyurethaan: een dik, maar flexibel soort plastic dat onder invloed van warmte terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Krassen verdwijnen vanzelf onder heet water, echt.
De wetenschappelijke uitleg besparen we jou ...
“Ben je veel op de baan? Moet je dikwijls in- en uitstappen? Staat je pride & glory vaak op drukke plaatsen? Dan raden we de ultrabeschermende PPF-folie aan. Werk af met een coating voor extra glans.”
– Mobile Clean, car detailing experts
2. PPF Folie vs. Keramische coating
Een veelgestelde vraag van onze klanten: wat kies ik nu het best? Net zoals we doen voor hen, zetten wij hieronder graag beide producten naast elkaar. Zo kan jij straks zelf een passende keuze maken.
Wat hebben PPF-folie en keramische coatings gemeen? Beide producten zijn onzichtbaar, bieden hoogwaardige bescherming en bezorgen jouw wagen extra glans. Maar… dat doen ze niet in dezelfde mate.
Logisch ook, want het zijn 2 totaal verschillende producten:
PPF Folie
Is een glanzende laag plastic, kleeft bovenop de autolak.
Beschermt 100% tegen steenslag, gebruikskrassen en andere schade.
Heeft een unieke, zelfherstellende eigenschap.
Heeft 10 jaar fabrieksgarantie bij de meeste merken.
Keramische Coating (SiC)
Is een vloeibaar product, wordt chemisch één met de lak.
Beschermt goed tegen vervuiling, verdoffing en swirls.
Geeft je wagen een topglans & luxe-uitstraling.
Heeft 2 tot 7 jaar garantie, afhankelijk van welk type coating je kiest.
Maar… wat wil jíj?
Wil je vooral die oogverblindende glans, dan heb je aan een professionele coating genoeg. Daarbij geniet je ook van jarenlange extra bescherming tegen vuil en lichte krassen.
Ben je veel op de baan? Moet je dikwijls in- en uitstappen? Staat je pride & glory vaak op drukke plaatsen?
3. Krijg je die beschermfolie er nog wel af?!
Relax, absoluut. De PPF folie wordt op je autolak gelijmd met een verwijderbare lijm. Die krijg je er makkelijk weer af, zelfs na 10 jaar. Nu ja, alles valt of staat met een perfecte voorbereiding en afwerking.
Een behandeling met PPF folie omvat al deze stappen:
- Grondige wasbeurt (100% stof- & vetvrij maken)
- Krassen wegwerken
- Professioneel aanbrengen van de beschermfolie
- Afwerken met coaten en/of polijsten
Het vergt een stel vakkundige vingers om de folie zo te manipuleren dat je wagen “strak in het foliepak” zit én dat alle hoekjes en randjes zijn meegenomen. Na een professionele plaatsing zal de folie niet loslaten van zichzelf.
“PPF folie kan je laten aanbrengen op de neus, op aparte delen langs de buitenkant, alleen op je voorruit en zelfs op gelakte delen binnenin je wagen. Het is maar wat jíj wil.”
– Mobile Clean, car detailing experts
4. Waar kan je PPF Folie aanbrengen op je auto?
Meestal vragen klanten een full frontal te doen. Daarbij pakken we de volledige neus van je wagen in: motorkap, bumper en voorruit. Omdat die onderdelen natuurlijk het meest onderhevig zijn aan steenslag.
Je kan ook kiezen om alleen bepaalde delen van je wagen te behandelen: deuren, instaplijsten, bumpers, bumpergoot koffer, koplampen en spiegels. Moet je dagelijks gerief in- en uit je koffer laden, bijvoorbeeld? Kies dan enkel om die plaats te beschermen.
Ook de voorruit kan je apart laten inpakken met PPF folie. Zo voorkom je krassen en barsten in het glas, maak je de ruiten permanent waterafstotend én bescherm je jouw dashboard tegen verkleuring in de zon.
Tot slot is er ook nog de binnenkant van je wagen. Denk maar aan de gelakte delen van je deuren en middenconsole. Ook die plaatsen kunnen we perfect behandelen met beschermingsfolie.
Ga je auto niet direct wassen na de behandeling. Je laat hem best 2 weken onaangeroerd, zodat de folie alle tijd heeft om zich goed vast te hechten aan het auto-oppervlak. Zo bekom je het beste resultaat!
5. Waar kan je PPF folie kopen? En wat mag dat kosten?
Je hoeft het maar te googelen en je vindt al meteen enkele webshops waar je PPF folie kan kopen aan extreem lage prijzen. Dan is het de bedoeling dat je die zelf aanbrengt, yep…
En dat raden wij sterk af. Want het is echt wel een kunst om die beschermingsfolie correct aan te brengen. Veel car detailers hier in België bieden ondertussen al PPF behandelingen aan. Zij werken ook nog eens met professioneel materiaal.
Je wagen door een expert laten inpakken is niet zo goedkoop, dat klopt. De prijzen gaan van 50 € tot ± 5000 € afhankelijk van wat je wil en de grootte van jouw wagen.
Vraag altijd goed na wát je er precies voor terugkrijgt. Check wat klanten zeggen, vraag om referenties.
Benieuwd naar onze PPF Behandelingen?
Zeker is dat PPF folie je autolak járenlang beschermt tegen zowat alle kleine ongelukjes.
Nieuwsgierig of wij misschien die krakken zijn?
P.S Vond je dit een waardevol artikel? Deel het gerust met andere car addicts!