Car detailing prijzen - Mobile Clean, Gentbrugge

Car detailing prijzen: niet goedkoop? Maar wél correct!

Nee, we gaan er niet flauw over doen: car detailing prijzen zijn niet goedkoop. Dat klopt. Je vraagt je terecht af hoeveel een cleaning of coating dan wel mag kosten bij een car detailer. En belangrijker nog: wat je daar precies voor in de plaats krijgt. ☝️

Wees gerust, dat beseffen wij bij Mobile Clean maar al te goed. Maar… wij staan ook 200 % achter ons vakmanschap en onze opgebouwde expertise. Onze tarieven zijn wél correct, zoveel is zeker.

Wil je graag nu al diensten vergelijken? Klik dan meteen door naar onze car detailing prijzen:

Heb je iets meer tijd, dan leggen wij je hieronder graag uit hoe het komt dat een professionele car detailer dat tikkeltje meer kost.

Wat is car detailing eigenlijk?

Laat ons beginnen bij het begin: wat is car detailing eigenlijk?

Je auto laten detailen gaat veel verder dan een basic poetsbeurt. Een car detailer geeft namelijk aandacht aan álle details van je auto. Hij reinigt die met speciale producten en technieken tot in de kleinste hoekjes, vanbuiten én vanbinnen. En da’s nog maar het begin.

Jouw car detailer pakt ook dit vakkundig aan: swirls, krassen, hardnekkige vlekken, vieze geuren, hondenharen, vale kleuren… noem maar op. Ambetantigheden die jou misschien al jaren ergeren en die je zelf niet opgelost krijgt. Wel, dat fixen wij graag voor jou!

En nadat we jouw wagen in zijn waarde hebben hersteld, leggen we (als je dat wil) het resultaat vast met een professionele coating. Daarvoor werken wij uitsluitend met superieure producten, zodat je glans jarenlang beschermd blijft. Wetenschappelijk bewezen, yep.

Een car detailer geeft aandacht aan alle details. Hij reinigt je auto met speciale producten en technieken tot in de kleinste hoekjes, vanbuiten én vanbinnen. En da's nog maar het begin!

Oké, maar voor een snelle poetsbeurt mag ik toch gewoon naar de (hand) carwash?

Nee, niet doen!

Geen snelle wasbeurt via de carwash

Het verschil tussen car detailing prijzen en carwash prijzen

Bedenk eens wat er precies gebeurt met je wagen in de carwash...

Jij betaalt met plezier 10 à 15 euro voor een ritje door de wasstraat? Proficiat, je bent de zoveelste van de dag die door dezelfde borstels wordt “gewassen”. Jij krijgt de smurrie erbij van de auto die net wegrijdt en de wagen achter jou krijgt ook jouw vuiligheid op zijn dak, letterlijk!

Die borstels worden misschien ‘s avonds grondig gereinigd, maar overdag is het wassen aan de lopende band. Vaak wordt er ook gewerkt met veel te agressieve producten (aja, want het moet snel gaan). En dan nog krijg je maar een oppervlakkige beurt, want de kleinste hoekjes en kantjes? Die blijven vuil.

Maar de allergrootste reden waarom je NOOIT ofte NIMMER naar een carwash mag gaan (van ons), is omdat dit een garantie is op waskrassen of swirls. Je beschadigt je lak en beurt na beurt verliest je wagen zijn glans. Auwch, ons hart!

Is de hand carwash dan een betere optie?

Hmm… ook daar hebben wij zo onze twijfels over. Een hand carwash klinkt alleszins al beter, maar check eerst eens hoe ze te werk gaan.

Normaal wassen ze jouw wagen met emmer en spons. Maar halen ze voor elke wabeurt vers water? Gebruiken ze net zoals wij de 3-emmer-methode? Hoe grondig drogen ze af en met welk materiaal doen ze dat?

Dikwijls komt het bij een hand carwash op hetzelfde neer: if you pay peanuts, you get monkeys! Je betaalt weinig om er weinig voor terug te krijgen. En je kan het hen niet kwalijk nemen…

Want voor die prijs móeten ze wel veel auto’s wassen per dag, willen ze rondkomen. Dan mag je geen grondig en/of voorzichtig werk verwachten. Toch?

☝️ LEESTIP!

Wat je zelf doet, doe je meestal beter. Zit je dat nu ook juist te denken? Wel, in dit blogartikel ontdek je 5 onmisbare producten om je auto zelf onder handen te nemen. Oftewel: de basisreinigingskit voor de serieuze autoliefhebber.

5 onmisbare producten om je auto zelf te reinigen - blog Mobile Clean mei 2021

Zo wast een car detailer jouw wagen!

Vertrouw je jouw pride & glory toch liever toe aan de ervaren handen van een car detailer, dan mag je een superdeluxe behandeling verwachten die – remember – veel verder gaat dan een snelle wasbeurt.

Een car detailer…

  • wast jouw wagen met uiterste zorg en precisie,
  • gebruikt de 3-emmer-methode met vers water voor elke auto,
  • werkt met professionele middelen, producten en (stoom)apparatuur,
  • gaat op de knieën voor elke velg, wielkast, deurslag en chromé detail,
  • levert je wagen op met een perfecte glans, van onder tot boven.

Nee, wij zijn geen carwash. Maar jouw wagen wassen maakt wel deel uit van een grotere behandeling en zit dus altijd inbegrepen in onze car detailing prijzen.

Elke nieuwe klant is verbaasd over het resultaat. “Precies gelijk nieuw!”, zeggen ze dan. Tja, dat is dus echt waar. Wie stoomt de tweedehands auto’s in de garages klaar voor verkoop, denk je?

Waarom zijn car detailing prijzen duurder?

Car detailing prijzen zijn duurder omdat het niet enkel om wassen gaat, dat ten eerste. Stel, je wil je auto vakkundig laten waxen of polijsten, dan is een grondige reiniging natuurlijk het eerste wat we doen.

Verder doen wij ons werk zo zorgvuldig en grondig mogelijk. En dat kost wel wat tijd, ja… Een kleine greep uit onze car detailing services:

  • Motorreiniging + binnenkant motorkap = 2 uur
  • Dieptereiniging interieur = 5 uur
  • Wash & Waxbeurt = 1 dag
  • Volledige auto polijsten = 2 dagen
  • Exterieur auto coaten = 2 tot 4 dagen
Lederen interieur auto zelf reinigen - webshop Mobile Clean

Je hoeft niet altijd je hele wagen te laten behandelen. Soep gemorst in je koffer? Dan focussen wij enkel daarop. Of je wil van die vieze sigarettengeur in je interieur af? No problemo!

Wat we van elke nieuwe klant mogen horen, is hoe verbaasd ze zijn over het resultaat. “Precies gelijk nieuw!”, zeggen ze dan. Tja, dat is dus echt waar. Wie stoomt de tweedehands auto’s in de garages klaar voor verkoop, denk je?

Een car detailer heeft ook nog deze voordelen...

De meeste car detailers werken met vanaf-prijzen. Waarom? Omdat het aantal uren werk afhangt van de grootte van je wagen. Zo maken wij onderscheid tussen kleine, middelgrote en grote wagens, ongeacht het merk. Eerlijk is eerlijk!

Vergeet ook de persoonlijke service & nazorg niet, 100 % inbegrepen in de car detailing prijzen. Je mag ons altijd bellen, met eender welke vraag. Bij sommige behandelingen plannen we zelfs nog een check-up na x-aantal maanden.

Zie je, wij zijn fier op ons vak en willen dat jij minstens even fier bent op je wagen.

Mobile Clean makes your passion perfect

Ontdek de car detailing prijzen van Mobile Clean

Eerst zien en dan geloven? Spring dan zeker eens binnen in ons atelier in Gentbrugge. Altijd welkom!

Mobile Clean is al 15 jaar expert in car detailing. Wij weten waarover we spreken en zien direct wat er nodig is om je wagen in perfecte staat op te leveren. Tja, ’t is gewoon onze passie!

En onze car detailing prijzen? Die zijn correct en zeker niet geheim. Ontdek ze hier op onze website: