5 onmisbare producten om je auto zelf te reinigen - blog Mobile Clean mei 2021

5 onmisbare producten om je auto zelf te reinigen

Je auto zelf reinigen, hoe moeilijk kan dat zijn? Op een superzonnige dag haal je een emmer uit de garage, doe je er flink wat afwasmiddel in, neem je spons en zeemvel uit de keukenkast en rol je de tuinslang uit. Toch?

Fout! Dat is het ideale recept om je auto steeds meer schade toe te brengen. Je autolak verdoft en komt vol krassen te staan, dat geven wij jou op een blaadje. En daarvoor is jouw wagen toch veel te kostbaar?

Wil je je auto correct wassen en je autolak in topconditie houden, dan ben je maar beter goed geëquipeerd. Daarom stellen wij je in dit artikel graag 5 onmisbare producten voor. Oftewel: de basisreinigingskit voor de serieuze autoliefhebber!

1. Een hogedrukreiniger om je auto snel en veilig te wassen

Hogedrukreiniger Mobile Clean

Ten eerste: haal een kwalitatieve hogedrukreiniger (minimum 130 bar) in huis om snel en veilig je auto te reinigen.

Zo’n krachtige stoomstraal kan absoluut geen kwaad, integendeel. Daarmee krijg je zelfs het hardnekkigste vuil moeiteloos van je wagen. Denk maar aan groene aanslag langs de ramen, remstof op je velgen, aangekoekte modder in je wielkassen…

En waarom geen tuinslang? Die waterstraal is veel te flauw en krijgt vuil en stof er nooit voldoende af. Je auto wassen met een tuinslang is verspilling van je tijd (én van je water)! Erger nog: als je nadien je auto inzeept, maak je met het achtergebleven vuil lelijke krassen op je autolak.

2. Een wasemmer met rooster houdt rondzwevend vuil tegen

In elke emmer water zakken vuile deeltjes naar de bodem, da’s de wet van de zwaartekracht. Maar als je dan tijdens het auto wassen je spons uitspoelt, vliegt al dat vuil weer in het rond. Zo neem je het vuil toch weer op!

Wasemmer Mobile Clean

De oplossing? Een rooster onderin je emmer houdt rondzwevende vuildeeltjes perfect tegen. En weet je wat nog slimmer is? Een wasemmer met rooster én deksel. Zet het deksel eenvoudig op de emmer tijdens het afstomen om nog meer vervuiling te weren. Berg daarna alles luchtledig op in de garage.

Je auto wassen is een serieuze zaak.
Want je wil je kostbare bezit toch zo lang mogelijk in ere houden?
Alles begint met de juiste producten.
Oftewel: de basisreinigingskit voor de serieuze autoliefhebber!

3. Een autoshampoo om je auto met zorg te reinigen én te beschermen

Autoshampoo Mobile Clean

Was jij je haar ook met afwasmiddel? Ach zo, en waarom niet? Juist, omdat het daar niet voor bestemd is. Afwasmiddel is een prima ontvetter voor in de keuken, ja… maar dus NIET om je auto te reinigen! De agressieve bestanddelen maken je autolak dof en creëren een lelijk regenboogeffect.

Gebruik dus altijd een autoshampoo, want die wassen je auto in alle zachtheid. Ze zijn ervoor gemaakt om je auto te laten blinken. Ga wel voor een kwalitatieve shampoo, die je bij de professionele car detailer vindt. Je kan kiezen voor een gewone autoshampoo of voor een 2-in-1 shampoo met wax, met een extra laagje bescherming.

4. Een speciale autospons houdt het vuil dieperliggend vast

Een klassieke spons is - naast stug en onhandig – veel te ruw om je auto mee te reinigen. De vuile deeltjes blijven aan het oppervlak vastplakken en daarmee schuur je over het auto-oppervlak. Gevolg? Van die cirkelvormige waskrassen, ook wel gekend als swirls.

Net als autoshampoos bestaan er ook autosponzen, speciaal ontworpen om jouw dierbare pride & glory in ere te houden. Zo zijn er de Big Red Sponge en de Ultra Black Sponge met kruislings ingesneden oppervlak. Die “vierkantjes” houden het vuil dieperliggend vast. En de inkepingen opzij zorgen voor een vaste grip. Letterlijk: handig!

Autospons Mobile Clean

5. Een microvezel droogdoek absorbeert supersnel en zonder krassen

Autovezeldoek Mobile Clean

Ook de tijd van het zeemvel is al lang gepasseerd. Zo’n zeemlap kleeft genadeloos aan je autolak en maakt minuscule krassen tijdens het droogwrijven. Een dierlijk zeemvel neemt niet eens genoeg water op en een synthetisch zeemvel krijg je maar heel moeilijk 100% proper.

De beste manier om je auto na het wassen droog te krijgen? Met een microvezel droogdoek! Die absorbeert supersnel en laat restvuil veilig verdwijnen tussen de haartjes. Droogdoeken zijn er in verschillende formaten: klein of groot, wat je het liefste hebt.

Let wel op voldoende grammage: een zwaardere doek absorbeert meer. Wij zijn fan van de Liquid8r en de Gauntlet Wheel voor de velgen!

Zo! Met deze basisreinigingskit kan je dus efficiënt én veilig zelf je auto wassen.
Tenminste, als je dat doet met de nodige aandacht en liefde…

Hoe vaak je auto reinigen voor langdurige glans?

Zie jij je wagen héél graag en wil je hem zo lang mogelijk laten blinken? Dan raden wij aan om hem wekelijks te wassen met het juiste materiaal.

Niet zoveel tijd of goesting? Oké dan, maar het absolute minimum is één keer om de 2 weken. Zo blijft je autolak zo goed als krasvrij en in topconditie!

En dat niet alleen:

  • Ook de voorkant van je wagen wordt geen ingebakken vliegjeskerkhof.
  • Je ruiten blijven optimaal proper en jij gaat altijd veilig de weg op.
  • Agressieve remstof krijgt geen kans om je velgen onherroepelijk aan te tasten.
  • Je voorkomt hardnekkige strepen onder zijspiegels en deuren (bij lichte auto’s).

Benieuwd naar nog meer handige producten om je wagen zelf te soigneren?