Reinigen interieur - Mobile Clean

Je autozetels laten reinigen of zelf schoonmaken? Bespaar tijd én geld met dit advies!

Je autostoelen zien er maar ‘yuk’ uit? Aangekoekt eten en ingedroogde vlekken, sporen van kleurstift, zweet, haargel en ander vreemds… en vieze geurtjes bovendien! Welnu: ga je jouw autozetels laten reinigen of zelf schoonmaken?

Die eerste optie lijkt je nogal duur, terwijl de tweede je immens veel tijd zal kosten. En dan nog ben je niet zeker of je jouw autozetels perfect proper krijgt. Right? Laten we jou meteen van je twijfels afhelpen!

Heb je stoffen of lederen zetels? Dat is de eerste vraag. Want voor elk type bekleding ligt de baten-kostenverhouding anders. In dit artikel zetten wij alles op een helder rijtje voor jou. Bespaar jezelf tijd én geld door onderstaande PRO tips op te volgen.

Stoffen autozetels laat je beter professioneel reinigen. Waarom?

Natuurlijk kan jij je autostoelen zelf wel stofzuigen. Da’s prima om alle kruimeltjes en de meeste haren weg te krijgen… maar alle ingedrongen vuil en vettigheid? Nope, die krijgt jouw stofzuiger er écht niet uit.

Met zeepsop dan? Ook niet zo’n goed idee. Dat is net zoals die wijnvlek op je hemd: probeer je die eruit te wrijven met water en zeep, dan maak je de vlek alleen maar groter. Het enige wat helpt? In de wasmachine ermee!

Hetzelfde geldt dus voor je stoffen autozetels reinigen, met dat verschil dat wij voor wasmachine spelen.
Een professionele car detailer gebruikt ineens de grote middelen:

  • Sproei-extractiemachine voor dieptereiniging van je stoffen autobekleding
  • Interieurborstel met iets stuggere haren die al het vuil wegschrobt
  • Interieurreiniger die jouw autostoelen niet beschadigt noch laat verkleuren

Kan je dan zelf niks doen om je bekleding langer proper te houden? Natuurlijk wel. Ons advies: beter voorkomen dan genezen!

Interieurborstel
Interieurreiniger

Hoe houd je je stoffen autostoelen zelf langer proper?

Is je wagen nog vrij nieuw? Of heeft ie net een dieptereiniging ondergaan? Dan is het een goed idee om je autozetels te beschermen met een stoffen coating zoals Opti-Guard Fabric.

Deze coating legt een onzichtbare, waterafstotende laag op jouw bekleding. Hebben jij of de kinderen tijdens de volgende roadtrip cola of chocomelk gemorst? Relax! Vloeistoffen dringen simpelweg niet meer door. (Wel effe stoppen en afvegen, natuurlijk!)

Is een hoes of cover over je stoelen ook een goed idee? Tja, zo behoudt je zetelbekleding zeker zijn waarde, maar dan zie je ze niet meer! Ook best jammer… Hoezen zijn wel nog handig in een werkcamionette of tijdens een verhuis, als extra bescherming.

Dieptereiniging Interieur Audi - NA Achter

Je autozetels laten reinigen? Laat ze ineens ook beschermen!
Een speciale coating legt een onzichtbare, waterafstotende laag op de bekleding. Hiermee bescherm je de stoelen optimaal tegen vloeistoffen en hardnekkig vuil.

Lederen autozetels kan je perfect zelf schoonmaken. Hoe?

Heb je lederen autozetels, dan kan je die thuis perfect zelf reinigen. Zolang je maar de juiste producten gebruikt en weet hóe je die moet gebruiken. Check onderstaand filmpje!

Tools & werkwijze

  1. Met de P&S Interior Cleaner en dit speciale borsteltje wrijf je heel eenvoudig en veilig jouw lederen zetels in. Je zal zien, de interieurreiniger doet al meteen zijn werk.
  2. Je kan nog naspoelen, maar dat hoeft niet per se.
  3. Met een interieurdoek wrijf je het product samen met het vuil eraf.
  4. Na het reinigen van je autozetels, is het nog belangrijk om het leder te voeden. Dat doe je met de Leather Protectant.

Extra tip!
Leg de zetels helemaal plat, zodat je makkelijk tot in alle hoeken en spleten geraakt.

Nog een topper waar wij graag mee werken is “het gele muizeke”. Het - euhm - watte?! Officieel heet dit de Leather & Vinyl Cleaning Brush.

En zoals je ziet, heeft dit precies de vorm van een muis. Met de spitse punt geraak je vlot tot in elk hoekje van je zetels. Van je hele interieur, eigenlijk… Daarom zijn wij dus fan!

Hoe bescherm je de lederen bekleding van je autostoelen?

Ook hier kan je maar beter voorkomen dan genezen… toch?

Laat een speciale coating leggen op je lederen autozetels, het liefst vlak na het reinigen. Wij gebruiken hiervoor Opti-Guard Leather. Dat is een hoogwaardig product met 5 jaar garantie tegen vuil, vocht, verkleuring én zelfs scheurtjes (craqueleren).

Heb je last van een blauwe waas op je lichte zetels? Heel waarschijnlijk zijn jeansbroeken hiervan de schuldige. Zelf krijg je die donkere vegen er heel moeilijk af. Maar met zo’n coating als beschermlaag, is het voldoende om je autozetels te reinigen met een sopje en droog te wrijven met een droogdoek. That’s it!

Hoe vieze geuren verwijderen uit je autozetels?

En wat dan met die vieze geurtjes? Kan je die ook zelf verwijderen uit je stoffen of lederen zetels? Wel, als je met de juiste producten je autozetels reinigt, dan verdwijnen onaangename geuren in de meeste gevallen vanzelf. Bij stoffen zetels gaat dit wel gemakkelijker, toegegeven.

Ozonbehandeling Mobile Clean

Bij lederen zetels heb je van die kleine gaatjes. Maak die alvast goed proper met de interieurborstel. Is de geur dieper in het kussen doorgedrongen? Dan is een ozonbehandeling met een professioneel toestel een goede oplossing. Graag meer info? Stuur ons een berichtje!

Geurbommetje zetelreiniging - Mobile Clean, car detailers Gentbrugge

Ook zeer effectief is het “geurbommetje”, zoals wij dat dan noemen. Laat deze spuitbus een kwartier lang zijn frisse geur verstuiven in het midden van je auto. Ondertussen zet je de interne circulatie aan op de koudste stand. Je auto verfrist op die manier zichzelf… en jij geniet nog héél lang na!

Pssst…
heb je onze vorige blog gemist over hoe je jouw hele interieur zelf reinigt ‘like a pro’? Lees dan hier verder: https://mobileclean.be/interieur-auto-reinigen-tips-pro/

Lederen interieur auto zelf reinigen - webshop Mobile Clean

En nu zelf aan de slag? Of liever een car detailer inschakelen?

Zodus, op de vraag of je autozetels laten reinigen de moeite waard is, dan wel of je beter zelf de klus klaart, hebben wij een tweeledig antwoord:

Stoffen autozetels

Die laat je beter ineens professioneel reinigen door een car detailer. Benieuwd naar onze tarieven en werkwijze?

Lederen autozetels

Die kan je perfect zelf schoonmaken met professionele producten. Check onze webshop, met extra veel uitleg bij elk product!

Enne… remember, voor beide opties geldt: beter voorkomen dan genezen!