Opti-Coat Pro gamma - Mobile Clean

Het Opti-Coat Pro gamma: welke coatings bestaan er en wat zijn de verschillen?

Kende je Opti-Coat Pro al? Dan gokken wij dat je een onverbeterlijke car addict bent. En wij? Wij zijn Mobile Clean, car detailer expert en exclusieve hoofdverdeler in België van het hele Opti-Coat gamma. In dit blogartikel doen we alle coatings en hun onderlinge verschillen eens deftig uit de (microvezel)doeken voor jou.

Kende je Opti-Coat Pro nog niet zo goed? Lees dan zéker verder! Zo meteen kom je te weten hoe je jouw kostbare wagen op een superieure manier beschermt tegen vervuiling, verdoffing, swirls en extreme weersinvloeden. En dat – 100% bewezen - járenlang.

Welke coatings bestaan er van Opti-Coat? Een helder overzicht

Het Opti-Coat gamma biedt een superieure oplossing voor elke autoliefhebber die zijn wagen van top tot teen (ook vanbinnen) een luxe-uitstraling wil geven:

 • Basiscoatings voor een budgetvriendelijke bescherming
  • Optimum Gloss-Coat
  • Opti-Coat Paint Guard
 • Professionele coatings voor exclusieve bescherming 
  • Opti-Coat Pro
  • Opti-Coat Pro Plus
  • Opti-Coat Pro 3
 • Extra coatings 
  • Opti-Guard Leather - ledercoating
  • Opti-Guard Fabric - stoffencoating
  • Opti-Coat velgencoating
  • Opti-Glass Pro - ramencoating

Hieronder leggen we elke coating verder uit in detail en vertellen jou waar de onderlinge verschillen zitten. Zo kies jij straks weloverwogen de allerbeste coating eruit voor jóuw pride & glory.

De basiscoatings van opti-Coat: Gloss-Coat & Paint-Guard

Voor ieder wat wils, luidt het spreekwoord. Dat gaat ook op voor ieders portemonnee… toch? Daarom voorziet het Opti-Coat gamma in 2 basiscoatings die je autolak optimaal beschermen tegen een vriendelijke prijs.

Basiscoating Opti-Coat

1. Optimum Gloss-Coat

De Optimum Gloss-Coat is een hybride coating (keramische coating + glascoating) die je wagen omhult met een intense glans. Je auto is 100% bestand tegen UV-stralen, zure regen en vogelpoep. Bovendien is het oppervlak hydrofoob of waterafstotend. Wassen wordt kinderspel! Dat alles met 2 jaar garantie.

2. Opti-Coat Paint Guard

De Opti-Coat Paint Guard is een semi-permanente keramische (SiC) coating. Die beschermt nog net iets beter en langer dan de Gloss-Coat, namelijk 3 jaar.

Nog een verschil? De Gloss-Coat kan je als particulier makkelijk zelf aanschaffen én aanbrengen. De Paint Guard is niet zomaar verkrijgbaar en vereist de ervaren handen van een gecertificeerd car detailer om correct aan te leggen.

Een coating aanleggen: zo werkt het!

Stappenplan coating aanleggen - Mobile Clean

STAP 1: De originele fabriekstoplaag is beschadigd en bevuild.

STAP 2: De toplaag wordt van alle vuil ontdaan en gepolijst tot een effen en glad oppervlak.

STAP 3: De toplaag wordt weer hersteld tot zijn originele dikte met één of meerdere lagen Opti-Coat.

De professionele Opti-Coat coatings of Opti-Coat Pro gamma

Autoliefhebbers kennen vooral het Opti-Coat Pro gamma. Da’s de exclusieve lijn van professionele coatings die enkel en alleen door car detailers aangebracht worden. Welke Pro coating dan het meest geschikt is voor jouw wagen?

Dat hangt volledig van jou af. Je hebt keuze uit deze drie toppers:

Opti-Coat Pro - Mobile Clean - Keramische coatings

1. Opti-Coat Pro

Dit is de allereerste coating van het revolutionaire Pro-gamma. De Opti-Coat Pro is een permanente SiC-coating, bestaande uit 1 bikkelharde laag. Die biedt de lak van jouw wagen langdurige bescherming gedurende een verbluffende 5 jaar. Zolang geniet je dus zorgeloos van een vloeiende, glasheldere, glimmende uitstraling.

2. Opti-Coat Pro Plus

Kies je voor de Opti-Coat Pro Plus, dan brengt de car detailer vakkundig 2 Pro-lagen op je wagen aan.
Gevolg? Nóg meer bescherming en een oogverblindende glans! Deze beschermlaag blijft zelfs optimaal actief gedurende 7 jaar.

3. Opti-Coat Pro 3

Kan het nog zotter? Yep! De Opti-Coat Pro 3 is de nieuwste revelatie binnen het Pro gamma en de meest ultieme lakbescherming ooit met levenslange garantie! Hoe dat kan?

Wel, deze coating bestaat uit 4 coatinglagen (2 basislagen + 2 topcoaten) en is wel 8 micron dik. Jouw wagen blijft jaar na jaar blinken als nieuw en is levenslang bestand tegen vuil en lichte krassen.

Opti-Coat Pro 3 - Mobile Clean

Maar... wat maakt Opti-Coat Pro coatings zo superieur?

Goede vraag! Want een kort Googlerondje levert jou een allegaartje op aan coatings van verschillende samenstellingen en prijsklassen. Waarom werken wíj dan zo graag met Opti-Coat Pro?

Omdat dit gamma uitsluitend bestaat uit silicon carbide coatings of SiC-coatings. Dit type keramische coating legt een bikkelharde, waterafstotende beschermlaag op je wagen. Een laag die een diep-moleculaire verbinding aangaat met de autolak en er als het ware één mee wordt.

Daardoor is de kans op delamineren of craqueleren nihil. Een Opti-Coat Pro coating bewaart de intense kleur en initiële glans van je autolak vele jaren lang. Dat wonder zien we elke dag opnieuw in ons atelier. En dát maakt deze coatings dus superieur ten opzichte van andere, zoals glascoatings…

Meer weten over het verschil tussen een keramische coating en een glascoating? Hop dan vlug even naar deze blog.

Wel terugkomen daarna!

“Een Opti-Coat Pro coating bewaart de intense kleur
en initiële glans van je autolak vele jaren lang.
Dat wonder zien we elke dag opnieuw in ons atelier.
En dát maakt deze coatings dus superieur ten opzichte van andere.”

- Mobile Clean, car detailing experts -

Behandel je wagen van top tot teen met deze extra coatings!

Om het plaatje helemaal af te werken, zijn er nog de extra coatings van Opti-Coat. Die getuigen van een even superieure kwaliteit:

Opti-Guard Leather & Vinyl ledercoating

Een stralende buitenkant, maar vanbinnen versleten? No way! Met de Opti-Guard Leather & Vinyl coating breng je een hydrofobische beschermlaag aan die 5 jaar lang werkzaam blijft. Ze voorkomt dat je lederen interieur, dashboard en vinyl vroegtijdig verouderen. Houdt verkleuring en scheurtjes doeltreffend tegen! Een sterke maar flexibele coating, speciaal voor zachtere oppervlakken.

Ontdek in het filmpje hieronder hoe wij de Opti-Guard Leather precies aanbrengen.

Opti-Guard Fabric stoffencoating

Stoffen autostoelen, tapijten en ander textiel bescherm je optimaal met de Opti-Guard Fabric stoffencoating. Belangrijk hier is uiteraard de superhydrofobische werking. Zo krijgen vloeistoffen en chemicaliën geen schijn van kans om je mooie interieur te beschadigen. Ook dit product komt met 5 jaar garantie.

Opti-Coat velgencoating

En uiteraard verdienen ook jouw velgen de allergrootste zorg, niet? Dankzij de Opti-Coat velgencoating voorkom je onherstelbare inbranding van remstof. Deze coating dien je wel jaarlijks te herhalen wegens de intense vervuilingsgraad.

Velgencoating - extra coatings Mobile Clean

Opti-Glass Pro ramencoating

Tot slot kan je ook je ramen behandelen met een waterafstotende beschermlaag. De Opti-Glass Pro ramencoating zorgt ervoor dat waterdruppels moeiteloos van je autoramen afglijden. Bij regenweer heb je geen last meer van dat wazige regenboogeffect en rijd je meteen een pak veiliger!

Klik op de afbeelding voor een gedetailleerde weergave.

Welke Opti-Coat producten kan je zelf kopen en toepassen?

Voor alle Opti-Coat producten geldt dat je ze alleen kan laten aanbrengen door een gecertificeerd car detailer (zoals wij), behalve voor één coating: de Optimum Gloss-Coat.

Deze hoogwaardige basiscoating (+ handige applicator) vind je hier terug in onze webshop. Je kan dit product eenvoudig zelf aanbrengen op alle geverfde buitenoppervlakken, velgen en bumpers. Ook geschikt voor aluminium en chroom oppervlakken.

Met de Gloss-Coat bescherm je jouw autolak 2 jaar lang tegen vuil en waskrassen. Ter vergelijking: een wax of sealant beschermt veel minder goed en lang en dien je een paar keer per jaar opnieuw aan te brengen.

Een uitgebreide uitleg en gedetailleerde instructies lees je vlak onder het product in onze webshop! Of toch lichtjes benieuwd naar onze Opti-Coat Pro services? Klik dan op de andere knop.

Veel coatinggenot!

P.S Vond je dit een waardvol artikel? Deel het gerust met je vrienden!